plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové na temešvársky spôsob: Také dobré, že kto neochutná, môže len ľutovať !

Výborná omáčka a mäsko, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Navyše, hotové skutočne expresne!

Výborné mäsko tentokrát vo výbornej omáčke na temešvárksy spôsob.

 

 

Najlepšie nám chutia s ryžou.

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna alebo karé nakrájaného na kúsky

300 g zelených fazuliek

100 g slaniny nakrájanej na kúsky

2 cibule

3-4 strúčiky cesnaku

1 papriku

1 rajčinu

1 lyžičku rasce

200 ml kyslej smotany

2 lyžice hladkej múky

Soľ

Korenie podľa chuti

Na podávanie:

 

 

Varené zemiaky

Zemiaková kaša

Americké zemiaky

Ryža

Cestovina

Postup:

Cibuľku si ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Rovnako si nakrájame aj slaninu.

 

 

Na panvici si najskôr opražíme slaninku.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme dosklovita.

Pridáme predtlačený cesnak a rascu.

 

 

Všetko spolu restujeme len pár minút.

Následne pridáme nakrájanú papriku, papradajku a restujeme ešte asi 7 minút.

Potom pridáme mäso, soľ a korenie.

 

 

Podlejeme trochou vody.

Prikryjeme a necháme na panvici, kým mäso nezmäkne.

Ak máme čerstvé zelené fazuľky, pridáme ich k mäsku skôr, aby stihli zmäknút, ak zavárané, pridáme ich až keď je mäsko mäkké.

 

 

Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, rozmiešame a nalejeme na mäsko.

Necháme ešte povariť pár minút.

Potom zložíme z plameňa, môžeme hneď servírovať.

 

 

Servírujeme s varenými, pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou, prípadne s ryžou či cestovinami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes