Bravčové na temešvársky spôsob: Také dobré, že kto neochutná, môže len ľutovať !

Výborná omáčka a mäsko, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Navyše, hotové skutočne expresne!

Výborné mäsko tentokrát vo výbornej omáčke na temešvárksy spôsob. Najlepšie chutia s ryžou.

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna alebo karé nakrájaného na kúsky

300 g zelených fazuliek

100 g slaniny nakrájanej na kúsky

2 cibule

3-4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 papriku

1 rajčinu

1 lyžičku rasce

200 ml kyslej smotany

2 lyžice hladkej múky

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Na panvici si najskôr opražíme slaninku. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme dosklovita. Pridáme predtlačený cesnak a rascu – všetko spolu restujeme len pár minút. Následne pridáme nakrájanú papriku, papradajku a restujeme ešte asi 7 minút. Potom pridáme mäso, soľ, korenie, podlejeme trochou vody, prikryjeme a necháme na panvici, kým mäso nezmäkne. Ak máme čerstvé zelené fazuľky, pridáme ich k mäsku skôr, aby stihli zmäknút, ak zavárané, pridáme ich až keď je mäsko mäkké.Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, rozmiešame a nalejeme na mäsko. Necháme ešte povariť pár minút a potom zložíme z plameňa, môžeme hneď servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)