plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobré bravčové kúsky na cesnaku s výbornou omáčkou: Minútkový obed s fantastickou chuťou!

Vynikajúci bed, ktorý rýchlo prirpavíte. Ak máte radi mäsko na prírdno vo výbornej omáčke, toto určite skúste.

Vynikajúci obed, ktorý rýchlo pripravíte. Ak máte radi mäsko na prírodno vo výbornej omáčke, toto určite skúste.

Potrebujeme:

400 g bravčového stehna

1 lyžica bravčovej masti

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

sušené, vopred namočené huby

1 chilli paprička

soľ

korenie

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžica nastrúhaného syra

Voliteľné: smotana na šľahanie na zjemnenie

Postup:

Stehno nakrájame na rezance. Cesnak pretlačíme alebo nakrájame nadrobno, premiešame so soľou a pridáme do rezancov.

Necháme marinovať asi hodinu, alebo podľa toho, koľko máte času.

Na panvici s nepriľnavým povrchom rozpustíme masť.

Keď je poriadne rozpálená, pridáme mäso s cesnakom.

Premiešame a priklopíme pokrievkou.

Necháme opekať na plný výkon asi 5 minút.

Potom pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a huby.

Opäť priklopíme pokrievkou a zatiaľ stále bez podliatia dusíme asi 10 minút.

Asi po 15 minútach pridáme čili papričku a pokvapkáme sójovou omáčkou.

Ochutnáme, či je potrebné osoliť.

Pridáme vodu a necháme variť, kým je mäso mäkké.

Keď je mäso mäkké, pridáme ešte lyžicu nastrúhaného syra, smotanu (na zjemnenie) a už len prehrejeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes