Bravčové kúsky v jemnej horčicovo-smotanovej omáčke

Krehké mäsko, ktoré sa doslova rozpadá a fantastická krémová omáčka. Čo viac potrebujete na fantastickú večeru?

Krehké mäsko, ktoré sa doslova rozpadá a fantastická krémová omáčka. Čo viac potrebujete na fantastickú večeru?

Potrebujeme:

700 g bravčového mäsa (idálne chudšie mäso – karé, panenka…)

1 lyžicu horčice

4 strúčiky cesnaku

1 šálku kyslej smtoany

50 ml smotany na varenie

Čerstvú petržlenovú vňať nasekanú androbno

Soľ a korenie

Postup:

Mäso nakrájame na kocky a ochutíme soľou a korením. Orestujeme na rastlinnom oleji po dobu 4-5 minút. Na panvicu k mäsu pridáme trochu vody a necháme variť 15-20 minút na miernom ohni. Po uplynutí tejto doby preložíme mäso so šťavou do zapekacej misy.

V miske zmiešame oba druhy smotany s horčicou, vňaťou a pretlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a korením a nalejeme k mäsu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Prajeme dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie