Krehké mäsko, ktoré sa doslova rozpadá a fantastická krémová omáčka. Čo viac potrebujete na fantastickú večeru?
Potrebujeme:
700 g bravčového mäsa (idálne chudšie mäso – karé, panenka…)
1 lyžicu horčice
4 strúčiky cesnaku
1 šálku kyslej smtoany
50 ml smotany na varenie
Čerstvú petržlenovú vňať nasekanú androbno
Soľ a korenie
Postup:
Mäso nakrájame na kocky a ochutíme soľou a korením. Orestujeme na rastlinnom oleji po dobu 4-5 minút. Na panvicu k mäsu pridáme trochu vody a necháme variť 15-20 minút na miernom ohni. Po uplynutí tejto doby preložíme mäso so šťavou do zapekacej misy.
V miske zmiešame oba druhy smotany s horčicou, vňaťou a pretlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a korením a nalejeme k mäsu.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Prajeme dobrú chuť! :-)