Bravčové kolienka takto pečie málokto: Lahodná večera vyrobená z tých najjednoduchších ingrediencií!

Lahodná večera pripravená len z tých z najjednoduchších ingrediencií.

Bravčové koleno pečené v rúre je tradičné nemecké jedlo.

Určite sa stane obľúbeným aj u vás doma.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výborný recept z youtube kanála Olgas Küche na famózne zapečené bravčové koleno so zeleninou.

Potrebujeme:

2 bravčové kolienka

soľ

rozmarín

2 cibule

5-6 strúčikov cesnaku

2 ČL mletej papriky

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL horčice

2 PL rastlinného oleja

1 ČL tymianu

500 ml svetlého piva

1-2 cibule

1 mrkvu

100 g slaniny

1 kg bielej kapusty

bobkový list

soľ

čierne korenie

2 PL paradajkového pretlaku

1 PL hladkej múky

200 ml vody

Postup:

Na mäse urobíme zárezy nožom.

Posypeme ho soľou, dobre rozotrieme.

Do zárezov vložíme rozmarín.

 

 

Mäso položíme na tanier, prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na noc do chladničky.

Na tvrdej podložke nakrájame cibuľu na väčšie kusy a roztlačíme cesnak.

 

 

Do taniera pridáme mletú papriku, mleté čierne korenie, horčicu, olej a lyžicou dobre premiešame.

Z mäsa odstránime fóliu a rozmarín

Osmažíme ho do zlatista na naolejovanej panvici zo všetkých strán.

 

 

Potom na panvici smažíme 2-3 minúty cibuľu s cesnakom na strednom ohni.

Mäso aj s osmaženou zeleninou preložíme do formy na pečenie.

 

 

Mäso potrieme zo všetkých strán pripravenou omáčkou, vložíme rozmarín, pridáme tymian, nalejeme pivo a prekryjeme dvomi vrstvami alobalu.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 220°C.

 

 

Na naolejovanej panvici osmažíme cibuľu s mrkvou, pridáme soľ, nakrájané plátky slaniny a kapustu.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 5 minút.

 

 

Po odstránení pokrievky zmes premiešame, pridáme bobkový list, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

Do taniera pridáme pretlak, múku, premiešame, pridáme vodu a vymiešame riedku omáčku.

 

 

Omáčku nalejeme na zeleninovú zmes na panvici, premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 20-25 minút.

Po uplynutí doby vyberieme mäso z rúry, otočíme ho a pečieme ďalších 20-30 minút pri teplote 220°C.

 

 

Potom z plechu odstránime alobal.

Pečieme ešte 10-15 minút pri teplote 230°C.

Po upečení servírujeme mäso spolu so zeleninou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn