plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové rezne v lete nevyprážam, ale pripravujeme LEN takto: Najjemnejšie a najchutnejšie mäsko s oblohou, aké ste kedy jedli!

Ak hľadáte vynikajúce a rýchle jedlo, ktoré navyše aj skvele zasýti a jeho príprava zaberie maximálne 15 minút, práve ste ho našli.

Tieto obložené bravčové rezne sú skutočne veľmi jednoduché na prípravu a vo výsledku veľmi lahodné.

 

 

Netreba si lámať hlavu ani s prílohou, stačí ich servírovať s čerstvou zeleninou.

Potrebujeme:

700 g bravčové karé vcelku

2 vajcia

Hladká múka

2 paradajky

2 cibule

200 g šampiňónov

200 g tvrdého syra

5 lyžíc majonézy

Ďalej:

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Mletá sladká paprika

Postup:

Bravčové mäso si nakrájame na plátky.

 

 

Pod fóliou zľahka naklepeme.

Každý kúsok ochutíme soľou, korením, paprikou a uložíme na seba, kým nachystáme ostatné prísady.

Paradajky nakrájame na kolieska.

 

 

Cibuľu nakrájame na pásiky.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom.

Môžete piecť aj na plechu bez papiera na pečenie, ale odporúčam ho zľahka pomastiť olejom.

 

 

Na papier uložíme vedľa seba plátky mäsa.

Na každý plátok uložíme kolieska papradajok.

Kúsky cibule.

 

 

Šampiňóny nakrájame na plátky.

Na panvici s trochou oleja orestujeme.

 

 

Ochutíme aj soľou a korením.

Navrstvíme na mäso na plechu.

Pokračujeme vrstvou majonézy.

 

 

Nakoniec strúhaným syrom (odporúčam použiť syr mozzarella).

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.

 

 

Ak chcete, k mäsku na plechu môžete pridať aj slaninku alebo nakrájanú klobásku.

Je len na vás, ako si recept vylepšíte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes