plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové karé pečené v mlieku: Mäsová DELIKATESA, akú ste ešte nejedli!

Najjemnejšie mäsko, aké poznám!

Lahodné bravčové karé marinované a pečené v mlieku.

 

 

Mäso je neskutočne šťavnaté a jemné.

Pripravoval som ho pre rodinu a všetci boli nadšení.

Delikátny recept na najlahodnejšie pečené bravčové karé z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé

1 cibuľu

4 strúčiky cesnaku

soľ

 

 

mleté čierne korenie

majorán

mlieko

rastlinný olej

 

 

Postup:

Na začiatku umyjeme mäso.

Potom osušíme papierovou utierkou.

Mäso potrieme soľou, majoránom a čiernym korením.

 

 

Cesnakové strúčiky ošúpeme.

Nakrájame na tenké plátky.

V hornej časti bravčového karé spravíme zárezy.

 

 

Do zárezov v mäse vložíme plátky cesnaku.

Ošúpeme cibuľu.

Nakrájame na plátky.

 

 

Cibuľou obložíme mäso.

Mäso vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň vložíme karé do zapekacej misy.

 

 

Zalejeme mliekom tak, aby bolo celé bravčové karé zaliate.

Marinujeme v mlieku 1 hodinu.

Potom mäso vyberieme z mlieka a opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici.

 

 

Mäso vložíme späť do pekáča.

Vložíme do predhriatej rúry.

Prikryté pečieme 1 hodinu pri teplote 200°C.

 

 

Omáčku z upečeného bravčového karé prelejeme do hrnca.

Rozmixujeme mixérom.

Varíme na miernom ohni, kým nezhustne.

 

 

Omáčku servírujeme s mäsom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes