MINÚTKOVÉ bravčové karé na prírodno so zemiakovou kašou: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Fantastické mäsko na prírodno.

Ja ho zvyknem robiť s hráškom, ale výborné je aj s hubami alebo kukuricou.

 

 

Ako prílohu podávame zemiakovú kašu s maslom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 plátkov bravčové karé

2 ks cibuľa

trošku olej

soľ

korenie

sladká červená paprika

voda

hrášok (čerstvý alebo mrazený)

na zahustenie:

hladká múka

Na dochutenie:

1 lyžica horčice

1 lyžica paradajkového pretlaku

Na ozdobu:

Zelená cibuľka

Petržlenová vňať

Postup:

Mäso si nakrájame na plátky.

 

 

Plátky mäsa naklepeme.

Osolíme, okoreníme aj poprášime sladkou červenou paprikou.

Cibuľu nakrájame nadrobno.

 

 

Na oleji orestujeme cibuľu.

Keď je cibuľka orestovaná, sprudka na nej opečieme pripravené mäso.

 

 

Podlejeme vodou a podusíme do mäkka.

Pridáme hrášok a ešte povaríme.

Ak nemáte hrášok, môžete použiť napríklad mrazenú kukuricu, prípadne huby.

 

 

V šálke rozmiešame vodu s múkou (na jednu šálku vody dávam asi lyžicu múky).

Do hrnca prilievame cez sitko vodu s múkou, aby nám nevznikli hrčky.

Zahustíme podľa potreby.

 

 

Necháme dobre prevariť a nakoniec pridávam aj horčicu a pretlak – tiež zvyknem rozmiešať v troche vody.

Necháme všetko spolu provariť, prípadne ešte ochutíme a keď je mäso mäkké, môžeme vypnúť a podávame.

 

 

Ako príloha je jednoznačne najlepšia zemiaková kaša s maslom.

Ako alternatívu môžeme zvoliť aj cestoviny alebo ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay