TAJOMSTVO, ako pripraviť bravčové karé na panvici tak, aby bolo vždy šťavnaté a mäkučké: MINÚTKOVÝ recept s fantastickou chuťou!

Výborný a veľmi jednoduchý recept, s ktorým vždy pripravíte bravčové karé za minútku a tak, aby sa nevysušilo a nebolo tvrdé.

 

 

Na prípravu mäska vám stačia len 3 prísady.

A čo je najlepšie, takto naložené mäso vám v chladničke vydrží pokojne aj týždeň, pretože olejová marináda ho zakonzervuje.

...

Minútku na obed alebo večeru tak máte vždy pripravenú.

Potrebujeme:

800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (6 plátkov)

olivový olej

obľúbené korenie (grilovacie korenie, korenie na bravčové mäso, korenie na pečené mäso)

Bylinky podľa chuti na servírovanie

Príloha:

Grilovaná zelenina

Št’úchané zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Postup:

Bravčové mäso si najskôr umyjeme a osušíme.

 

 

Nakrájame ho na plátky hrubé cca 2 cm.

Pod igelitom rozklepeme na  cca 1,5 cm hrubé pláty.

Marinádu si pripravíme z oleja a obľúbeného korenia.

 

 

Olejom nešetríme, je dôležité, aby bolo mäso celé potreté olejovou marinádou.

Zmes korenia si môžeme namiešať aj sami – prípadne použite hotové korené zmesy.

Mäso necháme v chladničke odležať aspoň do druhého dňa.

 

 

Panvicu s hrubším dnom rozpálime, pridáme trošku oleja, vložíme plátky mäsa.

Teplotu znížime na polovicu.

Plátky opekáme z každej strany 3 minútky, prípadne podľa potreby do zlatista (ak zvolíme hrubšie kusy mäsa).

Dôležité pravidlo, aby mäsko ostalo šťavnaté a mäkké:

 

 

Držíme sa pravidla 3-3-3, tri minúty jedna strana, tri minúty druhá strana a tri minúty na odležanie.

Mäsko podávame s prílohou podľa chuti, ja odporúčam štuchané zemiaky.

Štuchané zemiaky pripravíme tak, že si zemiaky uvaríme, pridáme čerstvé maslo, poštucháme a primiešame nakrájaný medvedí cesnak (keď je sezóna) a nadrobno nakrájanú osmaženú slaninku.

 

 

Okrem toho je ako príloha výborná aj zemiaková kaša, ryža, pečené zemiaky, alebo grilované zelenina.

Tip:

Marinované mäso vydrží v chladničke aj týždeň, pretože je naložené v oleji, ktorý mäso zároveň konzervuje.

Kedykoľvek počas týždňa si môžete pripraviť rýchly a chutný obed či večeru.

Postačí vám iba 6 minút a môžete servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay