plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčová panenka v tradičnej omáčke: Dokonalé jedlo pripravené za krátky čas!

Tento recept na bravčovú panenku v omáčke je taký chutný a tak jednoduchý na prípravu, že si ho určite zaradíte do svojho receptára.

Bez toho, aby ste museli tráviť veľa času za sporákom, máte dokonalé jedlo.

 

 

Úžasný recept na lahodnú bravčovú panenku z youtube kanála Y hoy qué comemos.

Potrebujeme:

1 bravčovú panenku

1 cibuľu

1 mrkvu

1 strúčik cesnaku

300 ml mäsového vývaru

100 ml bieleho vína

soľ

mleté čierne korenie

1 PL kukuričného škrobu

olivový olej

Postup:

Z panenky odstránime zvyšky tuku.

Nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky.

Plátky trochu sploštíme pomocou noža.

 

 

Do panvice nalejeme olivový olej.

Zohrejeme a vložíme plátky mäsa.

Mäso opečieme pri vysokej teplote 1,5 minúty z každej strany.

 

 

Osmažené mäso preložíme na tanier.

Znížime teplotu.

Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

 

 

Cesnak zľahka osmažíme do zlatista.

Pridáme nakrájanú cibuľu.

Po chvíli pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.

 

 

Premiešame a necháme restovať na miernom ohni 45 minút.

Posolíme.

Ak je cibuľa trochu podusená, pridáme škrob.

 

 

Premiešame a smažíme minútu, kým škrob trochu nezhnedne.

Pridáme biele víno.

Nalejeme vývar.

 

 

Pridáme korenie.

Prekryjeme a varíme pár minút na miernom ohni.

Zmes prelejeme do nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme.

 

 

Rozmixovanú omáčku prelejeme naspäť do panvice.

Pridáme plátky mäsa.

Na miernom ohni povaríme ešte 4-5 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes