plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčová krkovička z rúry: Podávam aj namiesto šunky z obchodu!

Pripravte si doma šťavnatú bravčovú roládu podľa nášho nenáročného receptu.

Jedlo je tak neskutočne chutné, že vám bude miznúť z taniera pred očami.

 

 

Nenáročný recept na výnimočnú domácu bravčovú roládu podľa receptu z youtube kanála Gute Rezepte.

Potrebujeme:

1200 g bravčovej krkovičky

500 ml vody

1 PL soli

20 ks čierneho korenia

4 ks nového korenia

1 ČL sušeného koriandra

1 ČL rozmarínu

1 ČL tymianu

3 bobkové listy

3 strúčiky cesnaku

2 PL horčičných semienok

2 PL sójovej omáčky

1 PL sladkej čili omáčky

1 PL rastlinného oleja

2 ČL krémového chrenu

1/2 ČL mletého čierneho korenia

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Do rajnice nalejeme vodu, pridáme soľ a korenie.

Ďalej pridáme koriander, rozmarín, tymian, bobkový list.

Metličkou zamiešame.

 

 

Rajnicu postavíme na sporák a po zovretí varíme 3-4 minúty.

Odstavíme ju zo sporáka a necháme vychladnúť.

 

 

Do zmesi pridáme roztlačený a nakrájaný cesnak.

Mäso vložíme do tesného potravinárskeho vrecka, nalejeme marinádu.

Nepriedušne uzavrieme.

Vložíme na noc do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime všetky koreniny.

Mäso osušíme pomocou papierovej utierky.

Do malej misky pridáme horčičné semienka, sójovú omáčku, čili omáčku, olej, chren, čierne korenie, pretlačený cesnak.

Všetko spolu premiešame metličkou.

 

 

Mäso zviažeme kuchynským špagátom.

Na suchej panvici na prudkom ohni opečieme zo všetkých strán.

Na navrstvený alobal nanesieme zmes korenia a horčice.

Položíme do nej mäso.

Dôkladne potrieme zo všetkých strán.

 

 

Mäso zabalíme do alobalu.

Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 90 minút pri teplote 190°C.

 

 

Po upečení odstránime z mäsa alobal, špagát a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes