Báječná bravčová panenka v lístkovom ceste: Takto pripravené mäsko bude hviezdou každej obloženej misy!

5594

Úžasný recept na bravčovú panenku podľa inšpirácie z youtube, ktorej nikto neodolá.

Panenka sa zapeká v lístkovom ceste a je to fantastické občerstvenie pre návštevu, aj na slávnostný stôl.

Potrebujeme:

400 – 500 g bravčovej panenky

soľ, čierne mleté korenie a tymian podľa chuti

100 g syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

olivový olej

lístkové cesto

5 – 6 plátkov slaniny

žĺtok na potretie

sezamové semienka na posypanie

Postup:

Bravčovú panenku si osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.

Tvrdý syr si nakrájame na plátky a na panvicu si dáme trochu oleja.

Rozhorúčime a panenku z oboch strán opekáme asi 5 minút. 

Pracovnú dosku si posypeme hladkou múkou a vyvaľkáme na nej lístkové cesto.

Rozložíme naň plátky slaniny, aj plátky syra a panenku položíme na ne.

Zabalíme a okraje pritlačíme. 

 

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a preložíme naň mäso zabalené v ceste, pričom vrch cesta potrieme vyšľahaným žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami.

Do cesta zapichneme dve rolky alobalu a pečieme 45 minút v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C. 

Keď sa vám zdá, že cesto príliš hnedne, zabaľte ho do alobalu.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár