Úžasný recept na bravčovú panenku podľa inšpirácie z youtube, ktorej nikto neodolá.
Panenka sa zapeká v lístkovom ceste a je to fantastické občerstvenie pre návštevu, aj na slávnostný stôl.
Potrebujeme:
400 – 500 g bravčovej panenky
soľ, čierne mleté korenie a tymian podľa chuti
100 g syra
olivový olej
lístkové cesto
5 – 6 plátkov slaniny
žĺtok na potretie
sezamové semienka na posypanie
Postup:
Bravčovú panenku si osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
Tvrdý syr si nakrájame na plátky a na panvicu si dáme trochu oleja.
Rozhorúčime a panenku z oboch strán opekáme asi 5 minút.
Pracovnú dosku si posypeme hladkou múkou a vyvaľkáme na nej lístkové cesto.
Rozložíme naň plátky slaniny, aj plátky syra a panenku položíme na ne.
Zabalíme a okraje pritlačíme.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a preložíme naň mäso zabalené v ceste, pričom vrch cesta potrieme vyšľahaným žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami.
Do cesta zapichneme dve rolky alobalu a pečieme 45 minút v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C.
Keď sa vám zdá, že cesto príliš hnedne, zabaľte ho do alobalu.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: