Jemná do chrumkava upečená krkovička podávaná spolu s krémovým zemiakovo-cesnakovým pyré.
Vynikajúci tip na výdatný obed alebo večeru.
Chutný recept na pečenú bravčovú krkovičku z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Potrebujeme:
1,2 kg bravčovej krkovičky
800 g zemiakov
3 cibule
400 ml perlivej vody
2 hlavy cesnaku
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie
mletú sladkú papriku
Postup:
Na začiatku nakrájame krkovičku. Vložíme do misky.
Cibuľu nakrájame na polovičné plátky. Nakrájanú cibuľu pridáme do misky s mäsom.
Dochutíme soľou a čiernym korením.Pridáme mletú papriku.
Všetko spolu premiešame rukami.
Postupne pridáme perlivú vodu.
Dôkladne miešame rukami.
Mäso necháme odstáť hodinu.
Zemiaky ošúpeme a namočíme do misky s vodou.
Nakrájame na väčšie kocky.
Zemiaky poukladáme na plech na pečenie.
Pridáme rozmarín.
Z cesnakovým hlavičiek odrežeme stonku a položíme na plech.
Pridáme soľ.
Na vrch plechu položíme mriežku.
Na mriežku poukladáme krkovičku.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme hodinu a 20 minút pro teplote 180°C (v závislosti od vlastností rúry).
Upečené mäso preložíme na tácku.
Zemiaky vložíme do väčšej misky.
Vytlačíme upečený cesnak.
Mixérom vyšľaháme pyré.
Zemiaky servírujeme s petržlenovou vňaťou, mäsom a šťavou z mäsa.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: