plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčová krkovička z plechu na vidiecky spôsob: Pekelne dobré papanie z pár surovín!

Jemná do chrumkava upečená krkovička podávaná spolu s krémovým zemiakovo-cesnakovým pyré.

Vynikajúci tip na výdatný obed alebo večeru.

 

 

Chutný recept na pečenú bravčovú krkovičku z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Potrebujeme:

1,2 kg bravčovej krkovičky

800 g zemiakov

3 cibule

 

 

400 ml perlivej vody

2 hlavy cesnaku

rozmarín

soľ

 

 

mleté čierne korenie

mletú sladkú papriku

 

Postup:

Na začiatku nakrájame krkovičku. Vložíme do misky.

Cibuľu nakrájame na polovičné plátky. Nakrájanú cibuľu pridáme do misky s mäsom.

Dochutíme soľou a čiernym korením.Pridáme mletú papriku.

 

 

Všetko spolu premiešame rukami.

Postupne pridáme perlivú vodu.

Dôkladne miešame rukami.

 

 

Mäso necháme odstáť hodinu.

Zemiaky ošúpeme a namočíme do misky s vodou.

Nakrájame na väčšie kocky.

 

 

Zemiaky poukladáme na plech na pečenie.

Pridáme rozmarín.

Z cesnakovým hlavičiek odrežeme stonku a položíme na plech.

 

 

Pridáme soľ.

Na vrch plechu položíme mriežku.

Na mriežku poukladáme krkovičku.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme hodinu a 20 minút pro teplote 180°C (v závislosti od vlastností rúry).

Upečené mäso preložíme na tácku.

 

 

Zemiaky vložíme do väčšej misky.

Vytlačíme upečený cesnak.

Mixérom vyšľaháme pyré.

 

 

Zemiaky servírujeme s petržlenovou vňaťou, mäsom a šťavou z mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes