Fantastický recept na opečené plátky krkovičky podávané s famóznou omáčkou.
Musím sa priznať, že lepší pokrm z bravčového mäsa som doteraz nejedol.
Výnimočný recept na jemnú bravčovú krkovičku s omáčku z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Potrebujeme:
5 hrubých plátkov bravčovej krkovičky
300 ml svetlého piva
3 stonky zeleru
1 veľkú papriku
3 cibule
150 g tmavých šampiňónov
1 čili papričku
1 ČL údenej papriky
1 ČL sladkej červenej papriky
4 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
provensálske byliny
30% kyslú smotanu
petržlenovú vňať
kôpor
Postup:
Na začiatku nakrájame krkovičku na hrubé plátky.
Poukladáme na tvrdú podložku.
Z oboch strán ochutíme soľou a čiernym korením.
Nakoniec dochutíme mletou paprikou.
Na panvici zohrejeme rastlinný olej.
Vložíme plátky krkovičky.
Po pár minútach mäso otočíme.
Keď je mäso opečené, znížime teplotu.
Papriku nakrájame na väčšie kocky.
Potom nakrájame cibuľu na kocky a vložíme do panvice s mäsom.
Panvicu priryjeme a necháme chvíľu podusiť.
Nakrájame zelerové stonky.
Nasekáme cesnakové strúčiky.
Čili papričku nakrájame na malé plátky.
Nakoniec nakrájame šampiňóny.
Mäso na panvici otočíme na druhú stranu.
Pridáme nakrájanú zeleninu a šampiňóny.
Ochutíme sladkou paprikou, bylinkami, soľou a mletým čiernym korením.
Zalejeme pivom a pridáme cesnak.
Prikryjeme a dusíme hodinu.
Po uplynutí doby vyberieme mäso z panvice.
Pridáme smotanu.
Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
Nakoniec do omáčky pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.
Premiešame a vložíme mäsové plátky.
Prikryjeme a vypneme oheň.
O chvíľu môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: