Luxusne lahodné bravčové kotlety, aké ste ešte nejedli.
Jednoduchý recept na mimoriadne jemné bravčové mäso, po ktorom si pooblizujete všetky prsty.
Mäsko je tak jemné a lahodné, že na krájanie dokonca ani nepotrebujete nôž.
Výborný recept z youtube kanála Moja kuhinja Tanja na lahodné bravčové mäsko.
Potrebujeme:
4 kusy bravčové karé s kosťou
30 ml rastlinného oleja
sušený cesnak
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL soli
1 ČL suchého korenia
2 ČL horčice
bravčovú masť na vysmážanie
400 ml vody
Postup:
Na začiatku si pripravíme marinádu.
Do misky pridáme olej, cesnak, čierne korenie, soľ, vegetu, horčicu.
Lyžicou všetko spolu premiešame.
Bravčové karé s kosťou si nakrájame na 4 plátky.
Plátky mäsa vložíme do marinády.
Necháme ich hodinu odstáť.
Na panvici roztopíme bravčovú masť.
Plátky mäsa vložíme do panvice.
Opekáme z každej strany 3 minúty.
Po troch minútach otočíme.
Smažíme z druhej strany 3 minúty.
Pridáme horúcu vodu, prekryjeme panvicu pokrievkou.
Za občasného otáčania dusíme asi hodinu.
Po 50-ich minútach dusenia vyskúšame vidličkou, či je mäsko mäkké.
Potom mäso dusíme bez pokrievky.
Kotlety servírujeme so zemiakovou kašou a paprikovým šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod: