Bravčové karé: Recept na šťavnaté a mäkké bravčové mäso!

Luxusne lahodné bravčové kotlety, aké ste ešte nejedli.

Jednoduchý recept na mimoriadne jemné bravčové mäso, po ktorom si pooblizujete všetky prsty.

 

 

Mäsko je tak jemné a lahodné, že na krájanie dokonca ani nepotrebujete nôž.

...

Výborný recept z youtube kanála Moja kuhinja Tanja na lahodné bravčové mäsko.

Potrebujeme:

4 kusy bravčové karé s kosťou

30 ml rastlinného oleja

sušený cesnak

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL soli

1 ČL suchého korenia

2 ČL horčice

bravčovú masť na vysmážanie

400 ml vody

Postup:

Na začiatku si pripravíme marinádu.

Do misky pridáme olej, cesnak, čierne korenie, soľ, vegetu, horčicu.

Lyžicou všetko spolu premiešame.

 

 

Bravčové karé s kosťou si nakrájame na 4 plátky.

Plátky mäsa vložíme do marinády.

Necháme ich hodinu odstáť.

Na panvici roztopíme bravčovú masť.

 

 

Plátky mäsa vložíme do panvice.

Opekáme z každej strany 3 minúty.

Po troch minútach otočíme.

Smažíme z druhej strany 3 minúty.

 

 

Pridáme horúcu vodu, prekryjeme panvicu pokrievkou.

Za občasného otáčania dusíme asi hodinu.

Po 50-ich minútach dusenia vyskúšame vidličkou, či je mäsko mäkké.

 

 

Potom mäso dusíme bez pokrievky.

Kotlety servírujeme so zemiakovou kašou a paprikovým šalátom.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay