plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčová kotleta New York: Upečte ju na obed a nemusíte riešiť ani večeru, každý pýta len toto!

Výborné papanie z jedného pekáča. Chutí úžasne aj bez prílohy!

Potrebujeme:

cca 1 kg bravčového karé s kosťou vcelku (môžete použiť aj bravčovú krkovičku)

1 bal. grilovacieho korenia

1 koreň zázvoru

3 strúčiky cesnaku

1 lyžička provensálskeho korenia

2 lyžice pretlaku

2 lyžice oleja

1 veľká cibuľa

1 smotana 12%  (voliteľné)

Plátky syra, plátky slaniny alebo šunky

Postup:

Mäso narežeme k spodnej kosti, neprerežme až dole, aby mäso držalo pohromade.

Do každého otvoru z kotliet dáme pol kolieska cibule, plátok šunky, syra a potrieme marinádou z korenia, cesnaku, postrúhaného zázvoru, oleje a pretlaku, aj v medzerách.

Dáme do pekáča marinovať do druhého dňa.

Dáme piecť na 200 ° C cca hodinku prikryté, potom len chvíľku na farbičku. Počas pečenia podľa potreby podlieva,e

Ja zvyknem výpek z mäsa zahustiť so smotanou, ale nemusíte, je to na vás.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes