plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť, netreba piecť: Príprava tejto dobroty vám zaberie len pár minút, lepší dezert však nekúpite ani v drahej cukrárni!

Fantastický dezert bez varenia a pečenia. Pripravíte ho úplne nastudeno!

Fantastický dezert bez varenia a pečenia. Pripravíte ho úplne nastudeno!

Potrebujeme:

Vanilkový krém:

3 balenia pudingového prášku bez varenia (Creme Olé)

900 ml mlieka

250 g masla

50 g práškového cukru (prípadne podľa chuti)

Na základ:

500 g gaštanového pyré

150 g práškového cukru

150 g masla

20 ml rumu

Ďalej:

250 g mletých sušienok

Dlhé piškóty

200 ml mlieka

Kvapku rumu

1 lyžička cukru

100 ml čiernej kávy

Na vrch:

500 g smotany na šľahanie + stužovač

Postup:

Pripravíme krém: z mlieka a pudingových práškov ušľaháme puding. Potom pridáme maslo, ktoré sme si našľahali s cukrom – vymiešame jednotný krém.

Na základ jednoducho zmiešame všetky prísady dohromady a navrstvíme na spodok formy, ktorú sme si vysypali drvenými sušienkami.

Na gaštanový základ navrstvíme ½ vanilkového krému a uložíme naň piškóty, ktoré máčame v kávovo mliečnej zmesi s kvapkou rumu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Nakoniec už príde už len vrstva šľahačky.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes