plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božský višňový koláč, ktorý pečiem už 25 rokov: Zabudnite na stužený tuk – toto je najlepšia piškóta pod slnkom, nikdy sa nám nepreje!

Môj najlepší recept, rýchly, jednoduchý a úžasný, je to náš obľúbený koláč!

Potrebujeme:

  • 30-40 dkg kr.cukru
  • 3 celé vajcia
  • 10 dkg bravčovej masti
  • 40 dkg polohrubej múky
  • prášok do pečiva (1 bal.)
  • 3 dl mlieka
  • 0,5 kg višní, čerešní alebo iného ovocia

Postup:

Vajcia, cukor a masť vyšľahajte šľahačom, potom pridajte 40 dkg múky, prášok do pečiva, 3 dl mlieka a dobre premiešajte.

Plech na pečenie vysteľte papierom (plech s rozmermi 35 x 22 cm) nalejeme, posypeme višňami, škoricou (ak chcete) a šup do rúry. Pečieme v predhriatej rúre o 180 stupňov, 45 minút.

Starý recept , ale milujeme ho, pretože je to veľmi jednoduchý a strašne chutný!  – :) Ak sa vám zdá v prísadách až  príliš veľa cukru, pokojne uberte a dajte koľko vám vyhovuje! 🙂 Nám to vyhovuje takto, keďže máme sladké veľmi radi.😀 😀

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes