plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božský medovo-krupicový krémeš: Už nemusíte hľadať iné sviatočné zákusky, tento nemá konkurenciu!

Medové cesto, fantastický krém a čokoláda. Tento dezert je spomedzi všetkých krémešov môj najobľúbenejší. Ak sa vám nechce cesto piecť, použite medové pláty z obchodu.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

150 g práškového cukru

60 g mäkkého masla

1 lyžičku jedlej sódy

2 vajcia

4 lyžice kyslej smotany

2 lyžice medu

Krém:

250 g práškového cukru

200 g masla

600 ml mlieka

5 lyžíc krupice

Ďalej:

5 lyžíc lekváru alebo iného džemu

100 g čokoládovej polevy

Postup:

Na slabom plameni uvaríme z mlieka a krupice hustú pudingovitú hmotu.

Necháme vychladnúť a počas tejto doby pripravíme cesto – všetky prísady vymiešame do jednotnej hmoty a rozdelíme ju na 4 časti – z každej vyvaľkáme 1 plát cesta.

Pláty pečieme na obrátenom plechu, ktorý sme si vymastili a posypali múkou. Pečieme každý plát zvlášť, kým nevidíme, že je cesto pekne hnedasté.

Práškový cukor ušľaháme s cukrom a potom po lyžičkách vmiešame do krupicovej hmoty.

Teraz ideme vrstviť – vezmeme prvý plát cesta, navrstvíme naň ½ krému, prikryjeme druhým plátom cesta, potrieme džemom, prikryjeme ďalším plátom cesta a zvyškom krému. Nakoniec posledný plát cesta a čokoládová poleva. Krémeš je dobré enchať cez noc odležať v chlade.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes