plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z prvej úrody marhúľ vždy robím tento koláčik: Božský marhuľový mls s kyslou smotanou, každý naň pýta recept!

Ľahký a krémový koláčik, ktorý sa takmer roztápa na jazyku. Je rýchly, jednoduchý a skutočne lahodný, z prvej úrody marhúľ ho robíme každý jeden rok!

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubej múky
200 g masla
100 g práškového cukru
1 vajíčko
Štipka soli
1 bal. prášku do pečiva
1-2 lyžice studenej vody

Náplň:

1 kg nakrájaných marhúľ

Krém:

2 veľké kyslé smotany (900 g)
1 balenie vanilkového pudingového prášku
200 g práškového cukru
Citrónová kôra + šťava z 1 citrónu
2 vajcia

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a uložíme do chladničky. Marhule umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na krém vymiešame spolu všetky prísady. Cesto navrstvíme na vymastený plech s rozmermi 30×25 cm, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na asi 15 minút. Potom cesto vyberieme z rúry, uložíme ovocie navrstvíme krém a pečieme Ďalších 30 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda

Najlepšie recepty na dnes