plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z prvej úrody marhúľ vždy robím tento koláčik: Božský marhuľový mls s kyslou smotanou, každý naň pýta recept!

Ľahký a krémový koláčik, ktorý sa takmer roztápa na jazyku.

 

 

Je rýchly, jednoduchý a skutočne lahodný, z prvej úrody marhúľ ho robíme každý jeden rok!

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubej múky

200 g masla

100 g práškového cukru

1 vajíčko

Štipka soli

1 bal. prášku do pečiva

1-2 lyžice studenej vody

Náplň:

 

 

1 kg nakrájaných marhúľ

Krém:

2 veľké kyslé smotany (900 g)

1 balenie vanilkového pudingového prášku

200 g práškového cukru

Citrónová kôra + šťava z 1 citrónu

2 vajcia

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame.

 

 

Cesto dobre vypracujeme v rukách.

Zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.

Marhule umyjeme.

 

 

Následne nakrájame na menšie kúsky.

Na krém vymiešame spolu všetky prísady.

Cesto navrstvíme na vymastený plech s rozmermi 30×25 cm.

 

 

Plech si môžeme vopred vymastiť a vysypať múkou, prípadne vyložiť papierom na pečenie.

Popicháme vidličkou.

Vložíme do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na asi 15 minút.

 

 

Potom cesto vyberieme z rúry.

Uložíme ovocie.

Na ovocie navrstvíme krém a pečieme ďalších 30 minút.

 

 

Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes