Tento dezert podľa receptu z youtube budete milovať. Je taký jemný, že sa doslova topí na jazyku a bude hviezdou aj na slávnostnom stole!
Potrebujeme:
3 vajcia
120 g cukru
120 ml oleja
štipku soli
1/2 PL vanilkového cukru
1 a 1/2 PL kypriaceho prášku
400 g hladkej múky
kakao
mliečnu čokoládu
akékoľvek oriešky
Postup:
Do misy si vložíme rozbité vajcia, pridáme cukor a metličkou vyšľaháme do peny. Nalejeme olej, pridáme vanilkový cukor a znovu vyšľaháme. Potom nasypeme múku spolu s kypriacim práškom a rukou vymiešame kompaktné cesto. To rozdelíme na dve približne rovnaké časti.
Jednu časť odoberieme do samostatnej misky a do druhej primiešame kakao.
Základné cesto si vypracujeme s trochou múky, aby sa s ním dobre pracovalo a aby sa nelepilo. potom ho preložíme na papier na pečenie.
Cesto rozvaľkáme na tenkú placku. To isté urobíme aj s kakaovým cestom a potom ho pomocou papiera na pečenie prenesieme na základné cesto, čím sa vytvoria dve vrstvy.
Pomocou valčeka ich spojíme tak, že kakaové cesto zavaľkáme do základného.
Zvinieme od kraja z jednej strany smerom do stredu a potom z druhej strany.
Čokoládu si nalámeme a dáme do hrnca. Vo vodnom kúpeli si čokoládu roztopíme tak, aby vznikla kompaktná poleva. Medzitým si upečieme roládu na 170 °C v predhriatej rúre do zlatista. Po upečení ju polejeme čokoládovou polevou. Do stredu nasypeme posekané orechy.
Roládu si nakrájame a môžeme ju podávať. Prajeme dobrú chuť!