plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božsky jemná čokoládová roláda „Mačacie oči“: Dezert, ktorý tromfne aj tortu – každý ho miluje !

Tento dezert podľa receptu z youtube budete milovať. Je taký jemný, že sa doslova topí na jazyku a bude hviezdou aj na slávnostnom stole!

Potrebujeme:

3 vajcia

120 g cukru

120 ml oleja

štipku soli

1/2 PL vanilkového cukru

1 a 1/2 PL kypriaceho prášku

400 g hladkej múky

kakao

mliečnu čokoládu

akékoľvek oriešky

Postup:

Do misy si vložíme rozbité vajcia, pridáme cukor a metličkou vyšľaháme do peny. Nalejeme olej, pridáme vanilkový cukor a znovu vyšľaháme. Potom nasypeme múku spolu s kypriacim práškom a rukou vymiešame kompaktné cesto. To rozdelíme na dve približne rovnaké časti.

Jednu časť odoberieme do samostatnej misky a do druhej primiešame kakao.

Základné cesto si vypracujeme s trochou múky, aby sa s ním dobre pracovalo a aby sa nelepilo. potom ho preložíme na papier na pečenie.

Cesto rozvaľkáme na tenkú placku. To isté urobíme aj s kakaovým cestom a potom ho pomocou papiera na pečenie prenesieme na základné cesto, čím sa vytvoria dve vrstvy.

Pomocou valčeka ich spojíme tak, že kakaové cesto zavaľkáme do základného.

Zvinieme od kraja z jednej strany smerom do stredu a potom z druhej strany.

Čokoládu si nalámeme a dáme do hrnca. Vo vodnom kúpeli si čokoládu roztopíme tak, aby vznikla kompaktná poleva. Medzitým si upečieme roládu na 170 °C v predhriatej rúre do zlatista. Po upečení ju polejeme čokoládovou polevou. Do stredu nasypeme posekané orechy.

Roládu si nakrájame a môžeme ju podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes