plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božský jablkovo-kávový zákusok: Je tak nevýslovne dobrý, že jeden kúsok nikdy nestačí!

Výborný dezert na víkend, alebo perfektná maškrta k popoludňajšej kávičke. Tento dezert určite nebudete robiť len raz, je naozaj vynikajúci!

Výborný dezert na víkend, alebo perfektná maškrta k popoludňajšej kávičke. Tento dezert určite nebudete robiť len raz, je naozaj vynikajúci!

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia

120 g kr. cukru

90 g pšeničnej múky hladkej

90 g zemiakového škrobu

20 g kakaa

4 polievkové lyžice oleja

1 čajová lyžička prášku do pečiva

1 čajová lyžička škorice

1 polievková lyžica silnej kávy

3 polievkové lyžice hustej kyslej smotany

Jablková hmota:

1 liter jablkového pyré

8 čajových lyžičiek želatíny

125 ml vody

Krém:

650 ml smotany na šľahanie

200 ml gréckeho jogurtu

80 g kr. cukru

5 čajových lyžičiek želatíny

125 ml vody

1 polievková lyžica silnej kávy

0,5 čajovej lyžičky škorice

Ďalej:

200 g piškót

50 g strúhanej čokolády

Postup:

Cesto:

Bielky vyšľahajte s cukrom na tuhý sneh. Znížte otáčky a postupne pridajte  žĺtky, múku zmiešanú so škrobom,  práškom do pečiva, kakao, škoricu, kávu, olej a smotanu. Premiešajte.

Cesto nalejte do   pekáča s rozmermi 22 x 33 cm, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 ° C. Necháme vychladnúť.

Jablková hmota:

Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať a potom zahrievaním rozpustite. Pridajte do jablkového pyré a dôkladne premiešajte. Nalejte hmotu na piškótu. Vyrovnajte a vložte do chladničky na pol hodiny.

Krém:

Vychladenú smotanu vyšľahajte šľahačom. Jemne zmiešajte s jogurtom, práškovým cukrom, kávou, škoricou a želatínou rozpustenou vo vode (najskôr necháme napučať, potom zahrievaním rozpustíme a nakoniec vmiešame do smotanovej hmoty). Nalejte polovicu hmoty na jablká. Na jablkovú hmotu uložte piškóty a nalejte zvyšnú smotanovú hmotu. Dajte do chladničky na hodinu.

Pred servírovaním  posypte nastrúhanou čokoládou.

zdrooj: aronia-wiemcojem

Najlepšie recepty na dnes