plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božský dezert: Každý hľadá tento jednoduchý, rýchly a chutný recept!

Fantastický recept na neodolateľný dezert s karamelovým krémom.

Dezert sa výborne hodí v bežný deň a bude sa vynímať hlavne pri slávnostných chvíľach.

 

 

Chutný recept na lahodný orechovo-krémový dezert z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.

Potrebujeme:

Na cesto:

6 vajec

štipku soli

10 g prášku do pečiva

80 g kryštálového cukru

60 g múky

80 g pražených vlašských orechov

Na varený krém:

3 vajcia

5 g vanilkového cukru

80 g kryštálového cukru

50 g múky

400 ml mlieka

200 g masla

Na karamel:

100 g kryštálového cukru

100 ml smotany na šľahanie

20 g masla

Na krém:

100 ml smotany na šľahanie

50 g kryštálového cukru

250 g mascarpone

Na karamelizované orechy:

100 g kryštálového cukru

100 g vlašských orechov

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

Do nádoby nasypeme múku, prášok do pečiva, lyžicou premiešame a preosejeme do vajíčkovej zmesi.

 

 

Zmes jemne metličkou zamiešame.

Pražené vlašské orechy rozmixujeme, pridáme do zmesi a premiešame.

 

 

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do hrnca pridáme vajcia a vanilkový cukor.

Ďalej pridáme cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme múku a zamiešame.

Nakoniec do zmesi nalejeme mlieko.

Premiešame a hrniec preložíme na sporák.

 

 

Krém varíme za stáleho miešania na strednom ohni do zhustnutia.

Potom krém nalejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Na panvicu nasypeme cukor.

Keď sa cukor takmer úplne roztopí, môžeme ho nechať za stáleho miešania skaramelizovať.

 

 

Potom nalejeme horúcu smotanu a zamiešame.

Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Karamel prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

Do samostatnej hlbokej misky pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme mixérom.

 

 

Postupne počas šľahania pridávame uvarený smotanový krém.

Nakoniec pridáme karamel a dôkladne vyšľaháme.

 

 

Cesto nožom rozkrojíme vodorovne na polovicu.

Rozkrojenú polovicu cesta potrieme krémom, preložíme ďalším cestom, opäť aj s bokmi potrieme krémom.

Vložíme na 4 hodiny do chladničky.

 

 

Do panvice nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.

Nasypeme vlašské orechy, zamiešame a na nízkej teplote smažíme 6 minút.

 

 

Orechy preložíme na papier na pečenie, necháme úplne vychladnúť a potom vložíme na 30 minút do chladničky.

Do misky pridáme smotanu, cukor a vyšľaháme krém.

 

 

Potom pridáme mascarpone a opäť dôkladne vyšľaháme.

Krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na vrch dezertu.

 

 

Skaramelizované orechy nožom nasekáme, posypeme vrch dezertu a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: piixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes