plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božské šišky z kyslej smotany: Bez kysnutia, hotové sú za 20 minút!

Výborné šišky z kyslej smotany, bez čakania a chutia miliónovo!

Výborné šišky z kyslej smotany, bez čakania a chutia miliónovo!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

0,5 bal. prášku do pečiva

Štipku soli

1 vajíčko

4 lyžičky práškového cukru (alebo podľa chuti, prípadne použite iné sladidlo)

1 bal. vanilkového cukru

asi 3 lyžice kyslej smotany (v závislosti od hustoty cesta)

50 ml rumu alebo niekoľko kvapiek arómy

Olej na vyprážanie

Postup:

V miske zmiešame vajce, cukor, vanilkový cukor, kyslú smotanu a štipku soli. Pridáme rum alebo niekoľko kvapiek arómy a potom pridávame postupne múku. Rukami spracujeme hladké cesto a potom ho na pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbkou pol centimetra a vykrajujeme jednotlivé šišky. Inou možnosťou je z cesta priamo lyžicou odoberať menšie kúsky a dávať ich do rozpáleného oleja – šišky nebudú také pekné, ale na chuti im to neuberie.

Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Pomocou servítky odstránime prebytočný olej a podávam posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes