Výborné šišky z kyslej smotany, bez čakania a chutia miliónovo!
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
0,5 bal. prášku do pečiva
Štipku soli
1 vajíčko
4 lyžičky práškového cukru (alebo podľa chuti, prípadne použite iné sladidlo)
1 bal. vanilkového cukru
asi 3 lyžice kyslej smotany (v závislosti od hustoty cesta)
50 ml rumu alebo niekoľko kvapiek arómy
Olej na vyprážanie
Postup:
V miske zmiešame vajce, cukor, vanilkový cukor, kyslú smotanu a štipku soli. Pridáme rum alebo niekoľko kvapiek arómy a potom pridávame postupne múku. Rukami spracujeme hladké cesto a potom ho na pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbkou pol centimetra a vykrajujeme jednotlivé šišky. Inou možnosťou je z cesta priamo lyžicou odoberať menšie kúsky a dávať ich do rozpáleného oleja – šišky nebudú také pekné, ale na chuti im to neuberie.
Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Pomocou servítky odstránime prebytočný olej a podávam posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked