Božské Sisi rezy: Neuveriteľne chutný orechový zákusok, ktorý chutí ako z luxusnej cukrárne!

Je výborný, ale pritom nie je vôbec zložitý. Vyskúšajte ho a uvidíte, že s ním budete žať veľký úspech!

Je výborný, ale pritom nie je vôbec zložitý. Vyskúšajte ho a uvidíte, že s ním budete žať veľký úspech!

Potrebujeme:

5 vaječných bielkov

200 g kr. cukru

160 g mletých vlašských orechov

2 lyžice hladkej múky

Štipku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na krém:

5 žĺtkov

150 g kr. cukru

500 ml mlieka

2 lyžice múky

1 bal. vanilkového cukru

200-250 g masla

Strúhanú čokoládu

Postup:

Orechy zmiešame s múkou. Bielky ušľaháme so soľou na tuhý sneh. Nakoniec sypkú zmes opatrne vmiešame do snehu. Väčší plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme olejom, aby sa cesto nelepilo a nevrstvíme naň cesto – rovnomerne. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 minút. Kedže v ceste nie je prášok na pečenie, neotvárame rúru.

Cesto necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na 4 rovnaké časti – môžete nakrájať aj na tri časti, ale zákusok bude nižší.

Na krém: V miske zmiešame žĺtky, mlieko, cukor, múku, vanilku a dobre premiešame – všetky prísady musia mať izbovú teplotu. Preložíme na slabý plameň a za neustáleho miešania uvaríme hustý krém. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. V samostatnej miske si našľaháme zmäknuté maslo a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého krém.

Teraz ostáva už len poskladať zákusok. Medzi pláty cesta navrstvíme krém. Časť krému si môžeme odložiť bokom a dozdobiť vrch zákusku. Nakoniec môžete ešte posypať nadrobno nasekanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)