plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božské pudingovo-tvarohové slimáky: Vydržia mäkučké a vláčne niekoľko dní!

Perfektné slimáčiky s vanilkovo-tvarohovou náplňou. Mäkučké a lahodné aj na druhý deň!

Perfektné slimáčiky s vanilkovo-tvarohovou náplňou. Mäkučké a lahodné aj na druhý deň!

Potrebujeme:

450 g hl. múky

200 ml vlažného mlieka

80 g kr. cukru

50 masla alebo margarínu

1 bal. sušeného droždia

1 vajce

1 bal. vanilkového cukru

Štipku cukru

Na plnenie:

250 g mäkkého tvarohu

1 lyžičku citrónovej kôry

300 ml mlieka

Hrozienka

1 bal. pudingu vanilkového

80 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Droždie sa rozpustí v 100 ml mlieka, pridá sa aj lyžička cukru a lyžička múky. Potom kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť 1 hodinu.

Medzitým si pripravíme náplň – puding uvaríme ako klasicky – z mlieka, pudingových práškov a cukru. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a hrozienkami.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, navrstvíme náplň a zrolujeme. Nakrájame na pásiky asi 2 cm hrubé a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tundikonyha

Najlepšie recepty na dnes