plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečte, kým neuvidíte tento RECEPT: Božské plnkové slimáky, pečiem ich 20 rokov podľa najjednoduchšieho receptu!

Vynikajúci recept na mäkučké pudingové pečivo – slimáky s marmeládou. Príprava je jednoduchá a výsledok vám ulahodí.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 vajce

170 ml mlieka

30 g cukru

8 g droždia sušeného

1 lyžica masla

25 ml oleja

250 g hladkej múky

Náplň:

Marhuľový džem

Uvarený puding

Práškový cukor

Postup:

V miske zmiešame mlieko, cukor a lyžicu masla.

Pridáme droždie, vajce a premiešame.

Nakoniec vmiešame múku a vypracujeme cesto.

Pridáme aj olej.

Prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť.

Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme a nakrájame na pásy.

Stočíme do tvaru slimáka.

Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Do stredu urobíme otvor, do ktorého dáme lyžičku džemu.

Záhyby naplníme pudingom.

Dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes