plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božské linecké s bielou čokoládou: Vyskúšali sme ich minulý rok a tieto sviatky už iné nerobím – najlepšie vianočné pečivo!

Vynikajúci nápad na linecké pečivo - tentokrát s mascarpone a bielou čokoládou, je to fantastické, určite skúste!

Vynikajúci nápad na linecké pečivo – tentokrát s mascarpone a bielou čokoládou, je to fantastické, určite skúste!

 

biscotto frollino cioccolato bianco ripieno

 

Potrebujeme:

280 g hladkej múky

90 g práškového cukru

4 g prášku do pečiva

 

 

140 g masla

1 vanilkový cukor alebo lyžička vanilkového extraktu

2 žĺtky

Plnka:

 

 

100 g rozpustenej bielej čokolády

200 g mascarpone

Postup:

V miske premiešajte múku, prášok do pečiva a práškový cukor.

Pridajte maslo a vanilku a začnite miešať.

 

 

Akonáhle budete mať piesočnú zmes, pridajte žĺtok a mieste, až kým nebudete mať krehké cesto.

Zabaľte cesto do fólie a nechajte ho asi hodinu v chladničke.

Po odpočinku vyvaľkajte cesto na pracovnej ploche asi na hrúbku pol centimetra.

 

 

Za pomoci vykrajovačiek vyrežte z cesta tvary podľa vášho výberu a do polovice koláčikov urobte menšou vykrajovačkou výrez.

Koláčiky ukladajte na plech vyložený s papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

 

 

Po upečení nechajte koláčiky úplne vychladnúť.

lepíme ich k sebe krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním rozpustenej bielej čokolády s mascarpone.

Ak sa vám zdá krém málo sladký pridajte ešte práškový cukor.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: https://blog.cookaround.com/

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes