Božské karamelové rezy: Stačí naskladať cesto, naplniť krémom a môžete krájať!

Výborný zákusok na sviatočný stôl. Jeden kúsok vám nebude stačiť.

Výborný zákusok na sviatočný stôl. Jeden kúsok vám nebude stačiť.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

150 g práškového cukru

2 lyžice kakaa

50 g masla

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku jedlej sódy

100 ml mlieka

Náplň:

200 g masla

50 g práškového cukru

600 ml mlieka

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Zo všetkých surovín na ceste uhetieme jednotné cesto. To rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme na veľkosť 20×30 cm a na plechu vystlanom papierom pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je cesto upečené.

Cukor preložíme na panvicu s hrubším dnom a rozpustíme pri nízkej teplote. Keď získa svetlohnedú farbu odstránime ho z tepla, opatrne slabým prúdom nalejeme mlieko a preložíme späť na plameň. Miešame, kým nám nevznikne jednotná zmes.

Pudingové prášky rozmiešame v troche mlieko a vlejeme do karamelu. Chvíľu za stáleho miešania varíme, vznikne nám takto karamelový puding. Potom ho zložíme z plameňa a necháme vychaldnúť. Kým puding vychladne, ušľaháme si maslo s cukrom do peny. Potom  po lyžičkách vmiešame do karamelu. Teraz už stačí len naskladať cesto a krém do jedného dezertu.

Dáme vychladiť na niekoľko hodín do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)