Výborný zákusok na sviatočný stôl. Jeden kúsok vám nebude stačiť.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
150 g práškového cukru
2 lyžice kakaa
50 g masla
1 vajce
1 lyžičku jedlej sódy
100 ml mlieka
Náplň:
200 g masla
50 g práškového cukru
600 ml mlieka
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Zo všetkých surovín na ceste uhetieme jednotné cesto. To rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme na veľkosť 20×30 cm a na plechu vystlanom papierom pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je cesto upečené.
Cukor preložíme na panvicu s hrubším dnom a rozpustíme pri nízkej teplote. Keď získa svetlohnedú farbu odstránime ho z tepla, opatrne slabým prúdom nalejeme mlieko a preložíme späť na plameň. Miešame, kým nám nevznikne jednotná zmes.
Pudingové prášky rozmiešame v troche mlieko a vlejeme do karamelu. Chvíľu za stáleho miešania varíme, vznikne nám takto karamelový puding. Potom ho zložíme z plameňa a necháme vychaldnúť. Kým puding vychladne, ušľaháme si maslo s cukrom do peny. Potom po lyžičkách vmiešame do karamelu. Teraz už stačí len naskladať cesto a krém do jedného dezertu.
Dáme vychladiť na niekoľko hodín do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)