Božské cestoviny s cuketou za pol hodinku na tanieri: Prudko žravé!

Fantastický recept od Majky, perfektné na leto a ako nám sama napísala "prudko žravé" :-).

Fantastický recept od Majky, perfektné na leto a ako nám sama napísala „prudko žravé“ :-).

 

 

Určite skúste tento recept, je vynikajúci a skutočne ako stvorený na leto.

Potrebujeme:

1 bal. uvarených cestovín (kolienka, vruty, fliačky…)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľa

500 g nastrúhanej cukety (šúpať netreba)

350g šunky nakrájanej na kocky,

1 bal. smotany na šľahanie (môžeme použiť aj tú na varenie)

1 lyžicu pretlaku rozmiešaného v troche vody

150 g nastrúhaného syra

Soľ na dochutenie

Postup:

 

 

Základom tohoto jedla je cuketová omáčka, pripravíte ju úplne jednoducho.

Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.

 

 

Cuketu nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame .

Ak je mladá, netreba ju ani šúpať.

 

 

Pridáme cuketu a dusíme, kým zmäkne a pustí šťavu.

Následne pridáme aj rozmiešaný pretlak.

 

 

Celkom nakoniec vmiešame aj smotanu – ochutnáme a prípadne dochutíme soľou.

Omáčku necháme zredukovať.

Stačí 7-10 minút na miernom plameni.

 

 

Do zalekacej misy navrstvíme cestoviny a na ne omáčku.

Do omáčka som vmiešala aj aj šunku, ale výborná je aj nadrobno nakrájaná slaninka..

Nakoniec posypať syrom.

 

 

Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200-220 ° C.

Pečieme asi na 30 minút, kým nezačne syr zospodu misy hnednúť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels