Rýchla torta „Opička“: Božská dobrota s banánmi a luxusným krémom a hlavne ju viete rýchlo pripraviť!

Možno poznáte banánové rezy Opička. Toto je výborná tortička s banánmi a skvelým krémom, presne na štýl obľúbeného dezert. Je rýchla a nesmierne dobrá.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

2 polievkové lyžice horúcej vody

80 g kr. cukru

60 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku prášok do pečiva

2 polievkové lyžice kakaový prášok

Na krém:

5 banánov nakrájaných na kúsky

Citrónová šťava

Krém:

300 g jemného tvarohu

100 g múčkový cukor

1 ks citrón

6 plátkov želatíny

2 bal.smotana na šľahanie

Na vrch:

Poleva:

150 g horká čokoláda
1 lyžicu olej
100 ml smotanu na šľahanie

Postup:

Rozšľaháme vajíčka s horúcou vodou a cukrom, až kým hmota nie je spenená. Primešame múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy  a pri teplote 180 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Nakrájané banány pokvapkáme šťavou z citróna, uložíme na korpus (korpus môžeme pokvapkať džúsom – ideálne jablkovým). Plátky želatíny namočíme do vody a necháme napučať (riadime sa pokynmi na obale, každá želatína je iná). V miske vymiešame tvaroh s cukrom a citrónovou šťavou. Trochu tvarohovej hmoty dáme do želatíny, premiešame a želatínovú hmotu dáme do celej tvarohovej masy. V druhej miske vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky a jemne ju vareškou primiešame do tvarohovej hmoty.

Nakoniec si roztopíme prísady na polevu a prelejeme cez vrch torty, dozdobíme podľa vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár