Bombové „Sibírske“ rezne na plechu: Nemusíte robiť zvlášť mäso a prílohu, všetko máte na jednom plechu!

Výborné rezne s bohatou oblohou, hotové raz-dva!

Ja ich robím najmä na veľké rodinné stretnutia, sú jednoduché a úplne fantastická!

Potrebujeme:

500 g bravčovéhomäsa

Soľ, čierne mleté korenie a cesnakový prášok

1 ks cibule

250 g majonézy alebo kyslej smotany

200 g húb

...

100 g strúhaného syra

5 zemiakov

Slnečnicový olej

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Zemiaky, huby aj cibuľu očistíme. Mäso nakrájame na tenšie plátky a posypeme soľou, korením a cesnakovým prášok. Na niekoľko minút odložíme bokom.

Syr zmiešame s majonézou.

Plech na pečenie potrieme olejom. Na spodok uložíme plátky zemiakov nakrájané na tenké kolieska, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkom mäsa, vrstvou cibule, vrstvou húb a nakoniec majonézovo-syrovou zmesou. Takto tvoríme na plechu jednotlivé ostrovčeky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 1 hodinu. Nakoniec mäso ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dĺžka pečenia záleží aj od druhu zvoleného mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)