Bombastický závin dvoch chutí, ktorý ani minútu nekysne: S cestom pracujete hneď a ten závin chutí celkom ako z kysnutého!

Vynikajúci recept na závin, ktorý pripravíte bez kysnutia. A čo je najlepšie, z jedného cesta pripravíte okrem závinu napríklad aj plnené rožky alebo koláče.

Vynikajúci recept na závin, ktorý pripravíte bez kysnutia. A čo je najlepšie, z jedného cesta pripravíte okrem závinu napríklad aj plnené rožky alebo koláče.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

6 dl mlieka

4 lyžičky cukru

2 lyžičky soli

2 kocky droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

125 g tuku na pečenie

náplň:

maková

100 g práškového cukru

1 – 1,5 dl mlieka

250 – 300 g mletého maku

hrsť hrozienok

lyžička škorice

orechová

100 g práškového cukru

1 – 1,5 dl mlieka

250 – 300 g mletých orechov

Postup

Zo všetkých prísad vymiesime cesto ( kvások nerobíme, droždie nadrobno rozmrvíme a rozmiešame v mlieku ) a dobre vypracujeme.

Cesto nenechávame kysnúť, ale ho ihneď spracovávame.

Náplň : Mak alebo orechy sparíme vriacim mliekom a krátko za stáleho miešania povaríme ( asi 2 minúty ).

Vmiešame cukor.

Cesto vyvaľkáme, naplníme a robíme záviny, alebo vyvaľkáme, narežeme na štvorce, naplníme a stočíme do rohlíčkov.

Uložíme na plech, potrieme vajíčkom a upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)