plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastický obed z jednej misy: Toto jedlo je prudko návykové a bude ho milovať celá rodina!

Bombastický obed vykúzlite aj v jednej mise. Stačí ak budete postupovať podľa tohto receptu z youtube a všetci pri stole budú nadšení!

Potrebujeme:

Na zemiakové pyré:

5 zemiakov

50 g syra čedar

3 PL mlieka

1 ČL soli

nové korenie mleté, mätu podľa chuti

Na fašírky:

500 g mletého mäsa

2 vajcia

150 g kapusty

3 PL rastlinného oleja

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

1 ČL soli

3 PL hladkej múky

čierne korenie, rascu, červenú papriku, tymian a petržlenovú vňať podľa chuti

Na omáčku:

2 PL paradajkového pretlaku

300 ml vody

50 g syra čedar navrch

Postup:

Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka.

Kým sa nám zemiaky varia, nakrájame si kapustu na tenké pásiky a vložíme do misy.

Pridáme mleté mäso a nachystáme si ostatné suroviny.

Pridáme prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak, nastrúhanú cibuľu, múku, soľ, čierne korenie, rascu, červenú papriku, tymian a nasekanú petržlenovú vňať.

Nakoniec zalejeme ešte olejom a dôkladne premiešame.

Z pripravenej mäsovej hmoty formujeme stredne veľké valčeky a ukladáme ich vedľa seba na vymastený plech.

Do stredu každého valčeka urobíme jamku, aby nám vznikli akési mäsové misky.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 30 – 35 minút.

Kým sa nám pečie mäsko, pripravíme si zemiakovú kašu.

Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme 50 g čedaru, nalejeme 3 lyžice mlieka, osolíme, okoreníme a pridáme mätu.

Dobre premiešame a zo vzniknutej hmoty tvarujeme o trošku menšie valčeky, ako boli tie mäsové.

Potom ich ukladáme do jamiek v mäse.

Omáčku si pripravíme zmiešaním paradajkového pretlaku a 300 ml vriacej vody.

Následne ňou polejeme fašírky a navrch každej ešte navrstvíme kôpku strúhaného čedaru.

Pečieme pri teplote 220 °C asi 30 minút.

Po upečení môžeme servírovať so zeleninovým šalátom.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes