Bombastický kurací kastról: Mäsko, zemiaky a fantastická omáčka z jednej misy – stačí len uložiť a dať piecť!

Skvelý obed rýchlo a jednoducho. Stačí vložiť všetky ingrediencie do rúry a o niekoľko minút vybrať kompletné jedlo. Začnite pracovný týždeň chutne!

Potrebujeme:

6 ks kuracích pŕs alebo stehienok (dolných)

1 kg zemiakov

Soľ, čierne mleté korenie, bylinky

Syrová omáčka:

1 kyslá smotana

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky cesnakovej pasty alebo pretlačený cesnak

1/4 – 1/2 téglika smotany na šľahanie alebo varenie

100 g syr v črievku

100 g strúhaný syr na posypanie

1 rajčina – nakrájaná

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na plátkyumyjeme, osolíme a ochutíme korením a bylinkami – môžeme nechať chvíľu marinovať.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky alebo plátky. Osolíme a okroeníme.

Pripravíme si zapekaciu misu, vymastíme trochou masla a na dno navrstvíme zemiaky a kúsky rajčiny. Na zemiaky rozložíme kuracie prsia, navrstvíme trochu omáčky, opäť zemiaky, nakrájanú rajčinu a nakoniec prelejeme zvyšnou omáčkou. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 60 minút pod alobalom.

Potom odstránime fóliu, posypeme syrom a pečieme ešte cca 15 minút.

Čas pečenia sa môže rôzniť podľa typu zemiakov aj podľa toho, aké hrubé je kuracie mäsko. Dá sa zvoliť aj rýchlejšia verzia ak si zemiaky dáme predvariť a mäsko krátko orestujeme na plameni.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)