plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrársky univerzálny KRÉM do dezertov: Obsahuje menej cukru ako iné krémy, je úplne bez vajec a chutí božsky!

Našli sme pre vás na youtube fantastický krém do dezertov, ktorý neobsahuje žiadne vajcia, smotanu a dokonca je v ňom menej cukru. Aj napriek tomu chutí výborne a je krásne hustý!

Potrebujeme:

350 g mlieka

37 g kukuričného škrobu

100 g cukru (vrátane 1 balíčka vanilkového cukru)

štipku soli

150 g mlieka

250 g masla

Postup:

Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka a privedieme ho do varu. Pripravíme si kukuričný škrob, pridáme k nemu štipku soli a k cukru pridáme vanilkový cukor. Potom všetky tieto suché ingrediencie zmiešame a rozmiešame v 1/3 mlieka, ktorú sme si odložili bokom. Vyšľaháme metličkou, aby vznikla homogénna zmes. Keď sa začne mlieko dvíhať, odstavíme ho pred bodom varu. Za stáleho miešania pridávame do horúceho mlieka pripravenú mliečnu zmes.

Hrniec vrátime na sporák a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Uvarený krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 3 hodiny vychladnúť pri izbovej teplote.

Maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť. Potom zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne doňho zašľahávame vychladnutý pudingový krém.

Hotovým krémom môžeme plniť košíčky, dezerty, alebo ho môžeme použiť na zdobenie. Prajeme veľa šťastia!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes