plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastické domáce žemle, ktoré ani minútu nekysnú: S cestom pracujete hneď a pol hodinku môžete ochutnávať!

Nemáte doma chlebík? Žiaden problém, tieto žemle pripravíte za neuveriteľných 15 minút. A prečo názov chytrý kvások? Asi preto, že sú z neho dokonale nadýchané žemle bez čakania a chutia božsky!

Nemáte doma chlebík? Žiaden problém, tieto žemle pripravíte za neuveriteľných 15 minút. A prečo názov chytrý kvások? Asi preto, že sú z neho dokonale nadýchané žemle bez čakania a chutia božsky!

Potrebujeme:

1 kocku droždia

1 lyžicu medu

600 ml vody

1 lyžicu soli

1 kg hladkej múky

Postup:

Kvasnice rozmiešame s medom tak, aby sa celkom rozpustili v mede. Pridáme vodu, soľ a za stáleho miešania ručným šľahačom postupne aj múku.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré hneď rozdelíme na menšie bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do studenej (vypnutej) rúry, zapneme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.

Môžete posypať ľubovoľnými koreninami alebo semienkami.

Najlepšie recepty na dnes