Bombastická čokoládová torta s nadýchaným krémom: Zožne úspech na každej oslave a pritom je veľmi jednoduchá!

Tento dezert podľa receptu z portálu napadovy.blog sa pripravuje veľmi ľahko a zvládne ho každý, kto má aspoň trochu vzťah k pečeniu. Lahodná kombinácia, ktorá vás milo prekvapí!

Potrebujeme:

Na krém:

750 ml mlieka

4 PL detskej krupice

160 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL kryštálového cukru

1 g vanilkovej esencie

Na cesto:

4 vajcia

6 PL kryštálového cukru

100 ml slnečnicového oleja

5 PL kakaa

6 PL hladkej múky

1,5 ČL prášku do pečiva

Na polevu:

9 PL kryštálového cukru

3 PL kakaa

6 PL mlieka

80 g masla

Postup:

Príprava cesta:

1. Vajcia si vyšľaháme mixérom po dobu 1 minúty. Potom postupne pridávame cukor a šľaháme ďalšie 4 minúty pri maximálnej rýchlosti, kým nevznikne bujná pena.

2. Znížime otáčky a pomaly zašľaháme olej.

3. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva.

V dvoch fázach ju preosejeme do cesta a jemne vareškou zapracujeme zdola nahor. Cesto netreba dlho miešať. Bude to stačiť na to, aby sa všetky suroviny dobre spojili.

4. Formu s priemerom 22 cm si pokryjeme papierom na pečenie, boky vymastíme olejom a posypeme múkou. Cesto nalejeme do formy.

5. Pečieme pri 180 °C asi 25 – 30 minút. Skontrolujeme pomocou špajdle a keď je cesto dobre upečené, rúru vypneme.

6. Upečené cesto necháme vychladnúť, potom ho prekrojíme na dva pláty.

Príprava krému:

1. Mlieko necháme zovrieť a bez toho, aby sme ho ďalej varili, doňho za stáleho miešania postupne pridávame krupicu. Varíme na miernom ohni a potom ochladíme na izbovú teplotu.

2. Maslo izbovej teploty si vymiešame.

3. Vychladnutú krupicovú hmotu si vyšľaháme mixérom, primiešame maslo, pridáme vanilku a šľaháme 3 – 4 minúty, kým nie je nadýchaná.

Zostavenie dezertu:

1. Spodný plát cesta položíme na podnos a navlhčíme mliekom.

2. Môžeme si pomôcť odnímateľným okrajom tortovej formy, ale zvládnete to aj bez nej a navrstvíme krém.

3. Prikryjeme druhým plátom a odložíme do chladničky na 3 – 4 hodiny alebo na noc, aby krém stuhol.

Príprava čokoládovej polevy:

1. Nakoniec si ešte pripravíme čokoládovú polevu. Na panvicu s hrubým dnom si nasypeme kakao s cukrom.

2. Pridáme mlieko a metličkou dobre premiešame.

3. Dáme na sporák na stredný ohrev a za stáleho miešania povaríme. Hneď ako zmes zovrie, pridáme do nej maslo.

4. Varíme do zhustnutia.

5. Polevu trochu ochladíme.

6. Tortu polejeme teplou polevou a vložíme do chladničky na 20 minút. Hotovo. Môžeme nakrájať a podávať. Prajeme dobrú chuť!