plny-hrniec_transparent_negativ.png

Banánový koláč s vanilkovým krémom: Tento RECEPT si rozhodne zapíšte – najväčšia delikatesa z banánov, akú ste ochutnali!

Vynikajúca banánová maškrta s prvotriednym krémom a čokoládovou polevou.

Vynikajúca banánová maškrta s prvotriednym krémom a čokoládovou polevou.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 bielky

1 lyžičku

1 šálku cukru

3 lyžice oleja

1,5 šálky preosiatej hladkej múky

2 lyžičky prášku do pečiva

1/2 lyžičky sódy bikarbóny + citrónovú šťavu

Krém:

2 banány

2 žĺtky

1 lyžička vanilky

4 šálky cukru (1 šálka 125 ml)

4 lyžice kr cukru

2 lyžice hladkej múky

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice masla

4 trojuholníčky taveného syra bez príchute (môžete nahradiť kyslou smotanou alebo maslom)

200 ml hustej šľahačkovej smotany (40%)

Na preliatie:

mlieko

Na polevu:

200 ml hustej šľahačkovej smotany

1 tabuľku horkej čokolády

Ďalej: banány

Postup:

Vajcia vymiešame s bielkami, cukrom a vanilkou.

Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniev vmiešame do cesta aj sódu, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou.

Cesto navrstvíme do formy (idálne jenskej misy).

Pečieme pri teplote 180 stupňov, pričom nastavíme pečenie len zo spodu.

Na krém: 2 banány roztlačíme, pridáme žĺtky, cukor, vanilku, škrob a múku.

Na plameni uvaríme hustý krém. Pridáme 2 lyžice masla, syr a miešaním v horúcej zmesi na plameni rozpustíme. Nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu, premiešame a zložíme z plameňa.

Cesto popicháme vidličkou a polejeme mliekom.

Potom cesto zalejeme krémom. Do krému uložíme kolieska banánov.

Na polevu si zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu. Zalejeme povrch dezertu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup nájdete TU.

 

Najlepšie recepty na dnes