Šťavnaté zapekané rezne za 30 minút: Veľmi chutné obložené mäsko, ktoré zahanbí aj klasiku v trojobale!

Ak ste sa už objedli klasických rezňov v troj obale, neváhajte vyskúšať niečo nové. Tieto zapekané rezne podľa youtube sú chutné, šťavnaté a budú vyzerať krásne aj na slávnostnom stole!

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé (alebo iného mäsa podľa vašich preferencií)

2 paradajky

2 cibule

3 PL kyslej smotany alebo majonézy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL horčice

soľ, korenie podľa chuti

1 ČL citrónovej šťavy

100 g tvrdého syra

Postup:

Bravčové karé si nakrájame na hrubšie plátky a povrch narežeme tak, aby nám vznikla jemná mriežka. Marináda tak lepšie prenikne do mäsa a bude ešte chutnejšie.

Každý plát mäsa si z oboch strán nasolíme, okoreníme a potrieme kyslou smotanou (majonézou) zmiešanou s horčicou.

Cibuľu si nakrájame na kolieska, vložíme do misy, jemne osolíme a okoreníme. Pridáme lyžicu majonézy a premiešame. Pokvapkáme citrónovou šťavou a znovu premiešame.

Mäsové plátky si poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Navrch ukladáme kolieska paradajok, na ne navrstvíme cibuľovú zmes a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 °C. Pečieme asi 35 – 40 minút.

Po 40 minútach posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10 minút. Hotovo. Môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod: