plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoducho geniálne zapekané rezne s cesnakom a šampiňónmi: Keď ich vyberiem z rúry, na vyprážaný rezeň si nikto nespomenie!

Mňamkové zapekané rezne s cesnakom a šampiňónmi: Keď poviem rodine, že na obed bude toto, nevedia sa dočkať!

Kura sa dá pripraviť na stovky spôsobov a je možné ho kombinovať s rôznymi ďalšími prísadami.

 

 

Fantasticky sa k nemu hodia aj šampiňóny s krémovou omáčkou.

Všetky chute dokonale splynú a vytvoria jeden výborný obed, ktorý si zamilujete.

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs

400 g šampiňónov (podľa možnosti malé)

2 červené papriky (kapia)

cherry paradajky (môžete použiť akýkoľvek druh paradajok ale najlepšie menšej veľkosti)

cibuľu

strúčik cesnaku

250 ml mlieka

soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti

červená sladká paprika, čili, tymián – podľa chuti

vývar, alebo bujón (voliteľné);

40 ml olivového oleja

20 g masla

1PL múky

syr – podľa chuti

Postup:

1. Kuracie prsia umyte a osušte.

Nakrájajte na stredne veľké kúsky.

2. Cibuľu si nakrájajte na kocky a kapiu na menšie kúsky.

Ak používate cherry paradajky, nechajte ich tak, ako sú. Ak sú paradajky veľké, nakrájajte ich na kúsky.

3. Šampiňóny si umyte a vysušte.

4. Rozohrejte olej a maslo vo veľkej panvici na vysokú teplotu.

Pridajte kúsky mäsa a smažte za stáleho miešania, až kým nebudú jemne zlatohnedé. Potom ich preložte na tanier.

5. Na tej istej panvici osmažte šampiňóny asi po dobu 2 minút, kým trochu nezhnednú.

6. K šampiňónom pridajte nakrájanú cibuľu, všetko miešajte a smažte ďalšie 2 minúty.

7. Pridajte prelisovaný cesnak.

8. Pridajte múku a za stáleho miešania všetko smažte asi minútu.

9. Nalejte do panvice mlieko. Znížte teplotu na mierny ohrev a priveďte zmes do varu.

Pridajte soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, chilli (ak obľubujete štipľavé), tymian a podlejte kuracím vývarom.

10. Pridajte do omáčky nakrájané papriky a paradajky.

Premiešajte a odstavte zo sporáka.

11. Preložte omáčku z panvice do hlbokej zapekacej misy (alebo jenského skla). Rozložte kúsky mäsa po celom povrchu omáčky.

12. Posypte strúhaným syrom.

13. Pečte 20 minút v predhriatej rúre na 200 ° C.

14. Vyberte z rúry a naservírujte so svojou obľúbenou prílohou.

Môžete na tanieri ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare.info

Najlepšie recepty na dnes