Potrebujeme:
400 ml čerstvej mandarínkovej šťavy
3 polievkové lyžice kr. cukru
3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
1 kopcovitá polievková lyžica masla
kokosová múčka na ozdobu
Postup:
Stlačte 400 ml šťavy z mandarínky, odstráňte kosti a dužinu.
Nalejte šťavu na panvicu, pridajte škrob, pridajte cukor a prísady premiešajte metličkou tak, aby v ňom neboli žiadne hrudky.
Dajte hrniec na oheň a počkajte, kým sa zmes privedie do varu.
Neustále miešajte.
Potom znížte teplotu a varte na strednom plameni, kým nám nevznikne hustý džem.
Odstráňte zmes z tepla, pridajte polievkovú lyžicu masla a dôkladne premiešajte.
Keď je maslo rozmiešané, horúcu hmotu navrstvíme do formičiek (do skla, alebo formičiek na muffiny) ak chcete, môžete trochu vymastiť aj formičky, aby sa dezert lepšie vyklápal.
Dajte zmes do chladničky, kým nestuhne, najlepšie na noc.
Opatrne odstráňte turecký dezert z foriem, nakrájajte na porcie a rolujte v kokosových lupienkoch.
Domáce turecký dezert bez konzervačných látok a farbív je pripravený!