Bombastické raňajky z ovsených vločiek: Základ ostáva rovnaký, ale každý deň chutia inak!

Ovsené vločky sú vynikajúcou potravinou a dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov. Základ ostáva rovnaký, ale dochutíte si ich vždy podľa toho, na akú kombináciu máte náladu.

Pripravte si tieto chutné raňajky podľa youtube a užívajte si každý deň inú chuť!

Čo ovsené vločky dokážu?

-predchádzajú zápche,

-prospievajú zraku (obsahujú luteín),

-na živiny najbohatšia obilnina,

-stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-obsahujú vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,

-optimalizujú činnosť tenkého čreva,

-zasýtia a energiu uvoľňujú postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,

-znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,

-tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy,

-znižujú cholesterol,

-prevencia cukrovky, stabilizujú hladinu cukru v krvi,

-sú veľmi nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,

-prevencia rakoviny tráviaceho traktu.

Potrebujeme:

200 g ovsených vločiek

400 ml mlieka

2 vajcia

40 g kryštálového cukru (odporúčame nahradiť trstinovým cukrom alebo medom)

štipku soli

10 g prášku do pečiva

maslo na vymastenie

ovocie a orechy podľa chuti

35 g masla

Postup:

Ovsené vločky si nasypeme do misy, zalejeme mliekom a premiešame.

Necháme stáť 10 minút. 

Do misky si rozklepneme 2 vajcia, vyšľaháme metličkou a pridáme cukor. 

Ďalej pridáme štipku soli, kypriaci prášok na pečenie a vyšľaháme metličkou.

Následne vajíčkovú zmes vylejeme k ovseným vločkám.

Všetko spolu dobre premiešame.

Jenskú misu si vymastíme maslom a nalejeme do nej ovsenú hmotu.

Navrch naukladáme napríklad maliny, čučoriedky alebo iné bobuľovité ovocie.

Môžeme pridať kúsky banánu, orechy a pod. podľa chuti. 

Nakoniec ešte navrch položíme kúsky masla.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 – 40 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

 

Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár