plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastické Nutellové rezy podľa Kataríny: Keď pripravíte túto maškrtu, ostatné dezerty si nikto nevšíma!

Tento zákusok som našla už pred viac ako rokom v skupine Recepty a rady do kuchyne.

 

 

Jeho autorkou je pani Katarína Ch., ktorá recept zverejnila, vďaka čomu sa dostal až ku mne.

Týmto jej chcem veľmi poďakovať, pretože ide o jeden z najlepších zákuskov, aké som kedy ochutnala. Určite ho skúste tiež.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

5 lyžíc kr. cukru

5 lyžíc polohr. múky

1/2 balenia prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

trocha oleja

Krém:

 

 

600 ml mlieka

2 bal. zlatého klasu

200 g Nutelly

120 – 150 g kr. cukru

150 g masla

2 bal. maslových sušienok BeBe

Na vrch:

 

 

2 bal. šľahačky v prášku

4 lyžice kr. cukor

200 ml mlieko

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto: v miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec aj sypké suroviny.

Cesto  navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Cesto otestujeme špáradlom.

Nutellový krém: Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme klasicky puding.

 

 

Do horúceho pudingu pridáme Nutellu.

Necháme vychladnúť a potom zmiešame s našľahaným  maslom.

Na upečené cesto natrieme 1/2 krému, na to poukladáme keksy namočené v mlieku, na to druhú polovicu 1/2 krému.

Nakoniec si pripravíme karamelovú šľahačku:

Na panvci si skaramelizujeme cukor, zalejeme mliekom, necháme odvariť a vychladíme.

Do vychladenej zmesi vsypeme 2 šľahačky v prášku a vyšľaháme.

Natrieme na vrch zákusku.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Katarína Chabadová

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes