Bombastické Nutellové rezy podľa Kataríny: Keď pripravíte túto maškrtu, ostatné dezerty si nikto nevšíma!

Tento zákusok som našla už pred viac ako rokom v skupine Recepty a rady do kuchyne. Jeho autorkou je pani Katarína Ch., ktorá recept zverejnila, vďaka čomu sa dostal až ku mne. Týmto jej chcem veľmi poďakovať, pretože ide o jeden z najlepších zákuskov, aké som kedy ochutnala. Určite ho skúste tiež.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

5 lyžíc kr. cukru

5 lyžíc polohr. múky

1/2 balenia prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kakaa

trocha oleja

Krém:

600 ml mlieka

2 bal. zlatého klasu

200 g Nutelly

120 – 150 g kr. cukru

150 g masla

2 bal. maslových sušienok BeBe

Na vrch:

2 bal. šľahačky v prášku

4 lyžice kr. cukor

200 ml mlieko

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto: v miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec aj sypké suroviny. Cesto  navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Cesto otestujeme špáradlom.

Nutellový krém: Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme klasicky puding. Do horúceho pudingu pridáme Nutellu. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s našľahaným  maslom.

Na upečené cesto natrieme 1/2 krému, na to poukladáme keksy namočené v mlieku, na to druhú polovicu 1/2 krému.

Nakoniec si pripravíme karamelovú šľahačku: Na panvci si skaramelizujeme cukor, zalejeme mliekom, necháme odvariť a vychladíme. Do vychladenej zmesi vsypeme 2 šľahačky v prášku a vyšľaháme. Natrieme na vrch zákusku. Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Katarína Chabadová