plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastický mliečny rez s nutellou: Tento plnkový koláčik pobláznil celú našu rodinu – recept si pýta každý!

Tento koláč je hit a pobláznil ľudí zo všetkých kútov sveta. Bude ho milovať vaša rodina, aj priatelia a keď ho ochutnajú, okamžite budú pýtať recept.

Tento koláč je hit a pobláznil ľudí zo všetkých kútov sveta a naša rodina nie je výnimkou. Bude ho milovať vaša rodina, aj priatelia a keď ho ochutnajú, okamžite budú pýtať recept.

Potrebujeme:

Obdĺžniková forma 20×28 cm

Cesto

3 vajcia

100 g krupicového cukru

150 g hladkej múky

150 ml plnotučného mlieka

1 ČL (plytká) prášku do pečiva

Krém

1 plechovka kondenzovaného mlieka

1 kyslá smotana

70 g bielej čokolády

5 PL sušeného mlieka

Nutellová plnka

1 plechovka kondenzovaného mlieka

1 kyslá smotana

2 lyžice kakaa

3 lyžice lieskovo-orieškovej nátierky typu nutella

120g tmavej čokolády

Sirup

300 ml vody

100 ml kondenzovaného mlieka

lyžice sušeného mlieka

Postup:

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho šľahania prilejeme mlieko. Postupne pridávame preosiatu múku. Nakoniec metličkou primiešame prášok do pečiva. Plech si vyložíme papierom na pečenie a vlejeme doň cesto. Upečieme.

Teraz si pripravíme krém. Kondenzované mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme kyslú smotanu, bielu čokoládu a sušené mlieko. Všetko spolu dobre premiešame a na miernom ohni spolu za stáleho miešania povaríme, kým krém nezhustne. Potom ho prelejeme do misy, necháme vychladnúť, prikryjeme a necháme mierne stuhnúť.

Pripravíme si nutellový krém. Do hrnca vlejeme kondenzované mlieko. Pridáme smotanu, kakao, nalámanú čokoládu a lieskovo-orieškovú nátierku. Za stáleho miešania uvaríme krém, necháme jemne vychladnúť, prikryjeme a necháme trochu stuhnúť.

Korpus si prekrojím na dve polovice. Do formy v ktorej sme korpus piekli si dáme fóliu a na to položíme prvú polovicu korpusu.

Pokvapkáme sirupom, ktorý sme si pripravili z vody, kondenzovaného mlieka a sušeného mlieka.

Na to navrstvíme prvý krém a do hladka rozotrieme.

Na to navrstvíme nutellový krém a opäť dobre rozotrieme.

Prikryjeme druhou časťou korpusu, ktorý ale otočíme naopak, prerezanou stranou hore. Opäť jemne pokropíme sirupom.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme odpočívať do chladničky na 3 hodiny. Po troch hodinách koláč pomocou fólie vyklopíme z plechu. Z vrchnej strany dáme dolu papier na pečenie a ozdobíme šľahačkou, alebo jemnou vrstvou nutelly.

Šľahačku natrieme okolo celého koláča a vyhladíme. Nechajte stuhnúť a podávajte. Dobrú chuť.

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes