plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastické langoše z kyslej smotany, bez vajec: Zaručene mäkučké a zvnútra nadýchané – čo neminiete, dáte do chladničky!

Výborný recept na domáce langoše, ktoré sú mäkučké, lahodné a kedže do nich nejde vajce, sú omnoho nadýchanejšie a vláčnejšie. Recept je skutočne výborný!

Výborný recept na domáce langoše, ktoré sú mäkučké, lahodné a kedže do nich nejde vajce, sú omnoho nadýchanejšie a vláčnejšie. Recept je skutočne výborný!

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

2 kyslé smotany

1 kávová lyžička sódy bikarbóny

1 kávovú lyžičku soli

2,5 dcl mlieka

3 polievkové lyžice oleja

Na kvások:

1,5 dl mlieka

1 kávová lyžička cukru

štipka soli

kocka čerstvého droždia

Olej na vyprážanie

Postup:

Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor, štipku soli, premiešame, posypeme troškou polohrubej múky, premiešame a necháme podkysnúť (5 – aj 10 min.). Do samostatnej misky si preosejeme múku, pridáme kvások, vlažné mlieko, olej, sódu, smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme aj soľ, vymiešame jednotné cesto a posypeme ho múkou. Necháme pri izbovej teplote kysnúť 15-20 minút pri izbovej teplote, potom dáme do chladničky kysnúť na 4-6 hodín.

Naolejovanými rukami odoberáme z cesta a tvarujeme jednotlivé langoše, ktoré ako klasicky smažíme na oleji z obchoch strán. Čo neminieme, necháme v chladničke, cesto vydrží aj tri dni.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Lenka V.

Najlepšie recepty na dnes