plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastické kuracie rezne tak trochu inak: Tá omáčka je priam božská!

Zabudnite na tradičné pečené kuracie stehná a vyskúšajte radšej tento recept z youtube. Táto skvelá smotanovo-horčicová omáčka zabezpečí, že sa budú všetci pri stole zalizovať!

Potrebujeme:

6 kuracích rezňov – zo stehna alebo kuracích pŕ bez kože

1 ČL soli

3 PL olivového oleja

1 ČL sušeného oregana

1 ČL červenej mletej papriky

1/2 ČL mletého čierneho korenia

Na omáčku:

4 strúčiky cesnaku

1 PL horčice

3 PL parmezánu

4 PL masla

1 stredne veľkú cibuľu

1 pohár petržlenovej vňate alebo koriandrovej vňate

1 pohár vody

1 pohár kyslej smotany

1 PL korenia na kura

Postup:

Ja som zvolila kuracie rezne stehené.

Kuracie stehná zbavíme kože, umyjeme a osušíme papierovými utierkami.

Koreniny si zmiešame v malej miske, stehná polejeme olejom, posypeme koreninovou zmesou a rovnomerne rozotrieme.

Panvicu si rozhorúčime a poukladáme na ňu pripravené mäso.

Opekáme na strednom ohreve 5 – 7 minút a medzitým si pripravíme omáčku.

Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno.

Takisto vňať si nasekáme nadrobno.

Do misky si nasypeme korenie na kura, pridáme pol šálky vody, smotanu, horčicu a dobre premiešame metličkou.

Dolejeme zvyšok vody a znovu dobre premiešame.

Kuracie stehná na panvici otočíme, opäť opekáme asi 7 minút a potom znovu otočíme.

Ak sú dobre prepečené, vyberieme ich z panvice na tanier.

Na panvicu dáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a chvíľku restujeme za stáleho miešania.

Teraz si pripravíme smotanovú omáčku, premiešame ju a pridáme na panvicu s cibuľou a cesnakom.

Potom do nej vložíme aj nasekanú vňať.

Premiešame, nasypeme parmezán a ešte raz dôkladne premiešame.

Teraz vrátime do omáčky stehná, prikryjeme ich pokrievkou a dusíme asi 20 minút.

Po uplynutí tejto doby stehná prevrátime a ešte chvíľu podusíme.

Hotovo.

Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes